SPINNTRÄNING 2017
Alla priser ink moms

  • Pris: 3 000 kr/deltagare
  • Pris: 3 500 kr/deltagare om ej i Uppsala
  • Pris om Ferryflygning: 1 500kr/tim


SPINNTRÄNING

Utbildningen är perfekt som avrosting efter vinterns uppehåll eller som en del av er organisations flygsäkerhetsarbete. Kursen är designad för att öka piloternas kompetens inom onormala lägen och spinn både på det teoretiska och praktiska planet. Utbildningen är framför allt avsedd för flygklubbar, större grupper och flygbolag.

Kursen inleds med en halv dags teori innehållande repetition och fördjupning inom aerodynamik vid höga anfallsvinklar samt en grundlig genomgång av ett flygplans manöverenvelope.

Den praktiska flygträningen består av en halvtimmes flygpass innehållande följande:

Repetition Stall
Stall vikning stigande sväng
G-stall
Ingång och urgång i fullt utvecklad spinn

Kursen är perfekt att bedriva som en helgaktivitet och ca 10-12 deltagare kan deltaga per tillfälle. Vi kommer gärna på besök till ert flygfält med CAP 10:an!

FERRYFLYGNING

På kartan framgår tiden vid ferryflyning enkel resa. Den är baserad på en marchfart av 120 kts i nollvind. Vi tar ut ett pris om 1500kr timmen ink moms vid ferryflygning. Flygplanet är baserat mellan Uppsala och Stockholm.

 

Exempel:Linköping tur och retur, 45min x 2 = 1h30min
1500kr x 1,5 h = 2 250kr i ferrykostnad.

Vid till exempel en kurs i onormala lägen och spinn slås denna summa ut på det totala antalet deltagare. Vid 10 deltagare blir det 225kr per man i ferrykostnad